Nyheter

5 tips for å bestå teoriprøven for drosje.

Dersom du skal bli drosjesjåfør og kjøre taxi må du bestå en kompetansetest hos Statens vegvesen. For at du enkelt og effektivt skal kunne lære deg det du trenger, har vi laget et digitalt drosjekurs på Aprento. Her gir vi deg 5 gode tips for hvordan du kan øve og bli klar til prøven.
Les hele artikkelen

Kurs 1 i Arbeidsvarsling på nett

Nå kan du ta Kurs 1 i Arbeidsvarsling som fjernundervisning hos oss på Aprento.no. Kurset gjennomføres med stødig hånd av Fredrik Zachariassen, som er godkjent kursholder siden 2010.
Les hele artikkelen

Skal du ta teoriprøven for drosje?

Fra 1. november 2020 må du bestå teoriprøve og oppkjøring til drosjesjåføreksamen før du kan søke om kjøreseddel for å kjøre drosje. De som tar yrkessjåførkompetanse for persontransport slipper. Du kan lese mer om det nye drosjeregelverket på Regjeringens nettsider.
Les hele artikkelen

10 tips for å bestå kompetansetesten i Vinterdrift.

Skal du eller noen av dine ansatte ta kompetansetsten i Vinterdrift? Aprento gir deg 10 tips for hvordan man kan tilegne seg den kunnskapen man trenger – og bestå kompetansetesten hos Statens vegvesen.
Les hele artikkelen

Kompetansetest for Vinterdrift.

Hver enkelt sjåfør må gjennomføre en kompetansetest, og de som består har dokumentasjon for å jobbe ut kontraktsperioden. Aprento har laget et effektivt og pedagogisk kurs med mål om å forberede kandidater til den aktuelle testen. Entreprenørene vil naturlig måtte ta inn nye sjåfører i løpet av kontraktsperioden, og disse må gjennomføre en tilsvarende kompetansetest.
Les hele artikkelen

Statens vegvesen tester ut elektronisk prøve i arbeidsvarsling

Det å følge opp og sikre god kvalitet på kursene kan være en krevende øvelse. Vegvesenet ønsker derfor nye krav til opplæring, som innebærer at alle må ha kompetansebevis etter å ha bestått elektronisk prøve i arbeidsvarsling, før de kan jobbe på vegen. Statens vegvesen er godt i gang med å teste ut slike elektroniske prøver, som etter planen skal tilbys entreprenører og andre brukere i 2020.
Les hele artikkelen