Drosje

Skal du bli drosjesjåfør? Aprentos nettkurs og teoriprøver er rettet mot alle som skal søke om kjøreseddel for å kjøre drosje, og hjelper kandidater til å bestå teoriprøven hos Statens vegvesen.

Innholdet er pedagogisk bygget opp og består av videoer, animasjoner, lyd og tekst, samt 300 oppgaver. Tjenesten er tilpasset alle digitale flater.

Kjøp tilgang Prøv gratis demo

Illustrasjon: Drosje

Forklaringer

Vi har laget unike og pedagogiske forklaringer til alle oppgavene i tjenesten. Disse forklaringene vil garantert hjelpe kandidaten i forberedelsene til kompetansetesten hos vegvesenet.

Samhandling handler ofte om å hjelpe andre trafikanter, slik at det fremmer den totale trafikkflyten. Samhandling handler ofte om å hjelpe andre trafikanter, slik at det fremmer den totale trafikkflyten.

Ved å senke farten min litt rekker kanskje vogntoget komme seg inn på veien uten å måtte bryte vikeplikten. Hvis alle på forkjørsveien "står på krava" og ikke hjelper til, risikerer vogntoget å bli stående lenge. Ved å senke farten min litt rekker kanskje vogntoget komme seg inn på veien uten å måtte bryte vikeplikten. Hvis alle på forkjørsveien "står på krava" og ikke hjelper til, risikerer vogntoget å bli stående lenge.

Glem heller ikke de uoversiktlige gangfeltene. Du kan fort få vikeplikt for en gående som runder hjørnet i krysset og skal krysse gaten.Glem heller ikke de uoversiktlige gangfeltene. Du kan fort få vikeplikt for en gående som runder hjørnet i krysset og skal krysse gaten.

Lyd

I våre kurs kan kandidaten høre hele pensum mens man følger med på illustrasjoner og bilder. Vi har lest inn pensum for drosje i sin helhet, slik at kandidaten kan velge mellom å lytte eller lese i pensum.

OvervåkingOvervåking

For å ivareta tryggheten til både sjåfør og passasjer, blir posisjonen til drosjene overvåket på forskjellig vis. For å ivareta tryggheten til både sjåfør og passasjer, blir posisjonen til drosjene overvåket på forskjellig vis.

ANPRANPR

En form for overvåkning er Statens vegvesens ANPR. Det er et skiltgjenkjenningssystem Statens vegvesen kan bruke ved kontroll langs vei, for å kjenne igjen forskjellige kjøretøygrupper, for eksempel drosjer. Systemet leser registreringsnummer og gjør informasjonen tilgjengelig for kontrollørene. En form for overvåkning er Statens vegvesens ANPR. Det er et skiltgjenkjenningssystem Statens vegvesen kan bruke ved kontroll langs vei, for å kjenne igjen forskjellige kjøretøygrupper, for eksempel drosjer. Systemet leser registreringsnummer og gjør informasjonen tilgjengelig for kontrollørene.

Obligatorisk loggføringObligatorisk loggføring

Posisjonen til drosjen skal også loggføres. Det er krav om at geografisk posisjon og start- og sluttsted for hver tur lagres i 60 dager. Posisjonen til drosjen skal også loggføres. Det er krav om at geografisk posisjon og start- og sluttsted for hver tur lagres i 60 dager.

Bilder og 3D-illustrasjoner

Vanskelige temaer er enklere å forstå ved hjelp av grafikk. Derfor inneholder kurset bilder og 3D-illustrasjoner som viser situasjoner og regler på en forklarende måte.

Å vurdere fartÅ vurdere fart

Fartsblindhet er når hjernen din blir så vant til den høye hastigheten, at den ikke oppleves som høy lenger. De fleste har opplevd det når de kjører i 100-sone på fin og bred vei. Fartsblindhet er når hjernen din blir så vant til den høye hastigheten, at den ikke oppleves som høy lenger. De fleste har opplevd det når de kjører i 100-sone på fin og bred vei.

Du kan forebygge fartsblindhet ved å følge med på speedometeret, endre fart og flytte på blikket jevnlig. Du kan forebygge fartsblindhet ved å følge med på speedometeret, endre fart og flytte på blikket jevnlig.

Statistikk

På dashbordet kan kandidaten se hvilke prøver som er gjennomført, og hvilke resultater som er oppnådd. Med vår grafiske fremstilling er det lett å få et overblikk over hvordan man ligger an.

Vi tipser også om det vi mener kandidaten bør lese mer på.

Personlig veiledning og kundeservice

Ved tekniske eller faglige spørsmål kan kandidaten sende en melding til en av våre veiledere, som vil svare raskt på mail.

Vi svarer på mail mellom kl 09-21 alle dager. Klikk her for å kontakte kundeservice.

Prøv gratis demo

Ønsker din bedrift å teste våre kurs?
Logg inn med Vipps for å få tilgang.

Knapp: Logg inn med Vipps